Sibiu Jazz Festival 2015: punte intre generatii

Editia aniversara a festivalului Sibiu Jazz Festival s-a incheiat aseara, la Sala Thalia, intr-o atmosfera vivace, cu ritmuri stravechi africane, aduse de cvartetul din insulele Oceanului Indian – Island Jazz. Timp de o saptamana, Sibiul a fost gazda celor peste 2500 de spectatori din toata tara si de peste hotare, care au venit sa se bucure de prezente scenice carismatice, artisti internationali, unii in premiera in Romania: Dorantes, pianist de flamenco-jazz, Soneros de Verdad, cubanezii care reprezinta a doua generatie Buena Vista Social Club; grupuri notorii de jazzisti, printre care trioul elvetian Vein, cvartetul lui Niccolò Faraci, a lui Edi Jak Neumann sau Amos Hoffman.

Sibiu Jazz Festival 2015_1
Foto credit : Robert Barlea

Sectiunea de concurs a festivalului, la cea de-a 15 editie, a fost intampinata cu entuziasm din partea publicului. Deosebit de competitiv anul acesta, Concursul SJF a descoperit tineri muzicieni talentati, care, desi sunt la inceput de cariera, au dat dovada de inalt profesionalism si tehnica muzicala.

Sibiu Jazz Festival 2015_2
Foto credit : Robert Barlea

Transmisiunea in direct si inregistrarile video din fiecare seara de concurs au fost urmarite de aproximativ 2400 spectatori online. Un produs proaspat Sibiu Jazz Festival, primit calduros de public, il constituie proiectul muzical European Union Residency. Muzicieni din Iordania, Romania si Republica Moldova, care au beneficiat de un program de rezidenta artistica, au prezentat un recital inedit, initiind la Sibiu o colaborare de durata.

Sibiu Jazz Festival 2015_3
Foto credit : Robert Barlea

La Sibiu au fost prezenti invitati de onoare, printre care doamna Gipsy Rodriguez Garcia, Consul al Ambasadei Republicii Cuba la Bucuresti. Cele sapte seri de jazz au fost prelungite intreaga saptamana in Music Pub cu Jam Sessions si improvizatiile artistilor invitati in cadrul festivalului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

7 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.