Sibiu: Cinci copii operati pro-bono

Cinci copii, cu varste intre 11 luni si 16 ani, nascuti cu grave malformatii cardiace, proveniti din familii cu resurse financiare limitate, au fost operati in perioada 22-23 aprilie a.c., la Sibiu, de catre echipe internationale de medici, costurile fiind acoperite de catre Fundatia Polisano, cu ajutorul partenerilor sai.

Serban-Stoica-Victor-Costache

”Trei medici de renume mondial, dr. Serban Stoica din Anglia, dr. Sune Johansson si dr. Petru Liuba din Suedia, au acceptat invitatia noastra de a participa pro-bono la aceste interventii. Copiii nu au putut fi tratati in putinele centre de specialitate din tara din cauza complexitatii malformatiilor si nu au avut posibilitatea sa acceseze servicii medicale in tarile vestice, unde costurile s-ar ridica la peste 40.000 de euro per interventie. Fundatia Polisano a suportat toate cheltuielile, astfel incat copiii sa fie tratati aproape de casa si de cei dragi, intr-un spital cu un nivel de dotare superior si de catre medici cu inalta expertiza”, a declarat Catalina Costache, director executiv al Fundatiei Polisano.

Doi dintre pacienti, un baietel de numai 11 luni si o fetita de opt ani, cu insuficienta cardiaca severa, au fost operati de catre Echipa Inimii din cadrul Spitalului European Polisano, careia i s-a alaturat dr. Serban Stoica, medic primar in chirurgie cardiovasculara pediatrica la Spitalul Universitar din Bristol. La aceste interventii a asistat si dr. Sune Johansson, care are o experienta de peste 40 de ani in operarea malformatiilor cardiace complexe la copii.

Celelalte trei cazuri, copii cu varste de la un an la 16 ani, au fost solutionate prin metode minim-invazive, cu asistenta dr. Petru Liuba, profesor asociat al Universitatii din Lund, Suedia, si medic primar cardiologie congenitala interventionala pediatrica.

“Daniel, un baietel de opt ani, provenit dintr-o familie cu sase frati, crescuti doar de mama si diagnosticat cu stenoza aortica avansata, se va bucura in sfarsit de o copilarie normala. Acesta va putea sa parcurga fara probleme, drumul zilnic, de o ora, catre scoala. In mod similar, un baietel de numai un an, suspect de deficit septal ventricular, abandonat de parinti in spital, dupa nastere, din cauza complexitatii malformatiei, va putea fi reintegrat in familie. Crescut fara afectiunea si grija parintilor, acesta nu a putut fi operat pana acum, deoarece nu atingea o greutate optima pentru realizarea unei interventii de asemenea amploare”, a mai declarat directorul executiv al Fundatiei.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

39 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.