Sibianul cu trei premii Oscar

Ieri, 8 iunie a.c., în cadrul Interviurilor Medias News Blog, am aflat despre un sibian care excelează în cadrul celei de-a şaptea arte şi a fost recompensat pentru proiectele sale cu trei premii Oscar.

Paul Arion este un artist vizual stabilit la Londra şi a câştigat, împreună cu echipa sa, trei premii Oscar pentru efecte vizuale (“Cartea junglei”, “Blade Runner 2049” şi “First Man”) si a colaborat la peste 85 de producții la Hoolywood.

Paul s-a născut la Sibiu, iar, la vârsta de 12 ani, imediat după Revoluţie, s-a mutat în Germania. A revenit la Sibiu, unde a absolvit liceul şi Universitatea “Lucian Blaga”. În 2001 s-a mutat în Canada, unde a început să lucreze pentru Core Digital Pictures şi Core Feature Animation, companii ce creează efectele vizuale în lungmetraje. În această perioadă a lucrat la mai multe proiecte cinematografice, precum “Silent Hill”, “Ant Bully”, “The Tudors” şi “The Wild”, un lungmetraj produs de Walt Disney.

În anul  2008 a decis să se stabilească la Londra, unde a început să colaboreze cu Moving Picture Company, contribuind, astfel, la crearea unor filme precum “Prince of Persia”, “Clash Of The Titans”, “Superman: Man of Steel”, “Chronicles of Narnia”, “X-Men First Class”, “300”, “Maleficent”, “Harry Potter”, “Total Recall” şi “Prometheus”.

În 2015, la Hollywood, a colaborat la producerea filmului “Cartea junglei”, distins cu premiul Oscar pentru efecte vizuale. La scurt timp după aceasta a preluat rolul de director global al layout-ului în cadrul companiei DNEG, conducând cinci studiouri – două în Canada, unul în Marea Britanie şi două în India. Ȋn prezent, împreună cu echipa sa, Paul Arion continuă să colaboreze la producerea unor filme ce se bucură de succes mondial.

„Aș putea numi două proiecte, ambele cu importanță majoră pentru mine. Primul ar fi Prometheus cu regizorul Ridley Scott și prima întâlnire a mea cu el încă îmi răsună în minte, “Ridley, Paul Arion, el va fi responsabil cu cinematografia digitală pentru film”. Părea incredibil să lucrez ca și șef de echipă la unul din filmele mele preferate, un film din franciza Alien. Am aliniat personal piramidele și am aterizat nava Prometheus în acel loc unde este în film. Prezentările făcute personal în fața legendei Ridley Scott mi-au dovedit în acest caz că propoziția “nu îți întâlni eroii” este eronată.

Alt proiect este Cartea Junglei. Am stat în Hollywood un an și am lucrat aproape zilnic cu regizorul Jon Favreau pe platourile de filmare din Los Angeles. Am fost supervizor tehnic al filmului, adică planul de execuție și cum să realizăm acest film cât mai eficient. Filmul a fost filmat în centrul Los Angeles-ului în studio. Această experiență este una importantă pentru cariera mea, împreună cu echipa am câștigat și primul Oscar pentru Cartea Junglei”, povesteste Paul, în cartea „Personalităţi culturale ale Sibiului”, intervievat de Gabriela-Elena Luca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *