Semnarea contractului de proiectare și execuție a Centrului Multifuncțional Educațional

Ieri, 16 iunie 2022, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș a avut loc semnarea contractului de proiectare și execuție a Centrului Multifuncțional Educațional, proiect inițiat și derulat de către Primăria Municipiului Mediaș.

Întâlnirea de astăzi dintre Primarul Municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman și reprezentanții companiei prestatoare marchează faza finală a realizării investiției, urmând ca lucrările de reabilitare și amenajare să înceapă în perioada imediat următoare. Obiectivul final al acestei investiții, cu o valoare de peste 17.000.000 de lei, presupune înființarea unui Centru multifuncțional educațional la nivelul municipiului nostru, prin reabilitarea Corpului E al fostei Școli Militare de Aviație.

În urma amplului proces de reabilitare și modernizare clădirea fostei unități militare va dispune de o sală de spectacol cu o capacitate de 280 de locuri, destinată organizării de spectacole, conferințe, întâlniri publice precum și alte activități cu caracter cultural, educativ și social. De asemenea centrul nou înființat va cuprinde o sală cu o suprafață de minimum 140 de mp, destinată cursurilor și repetițiilor de dansuri moderne și populare, gimnastică, aerobic etc., o sală pentru cursuri de canto cu o suprafață de minimum 60 de mp, un spațiu expozițional precum și un club destinat copiilor și un altul pensionarilor.
În cadrul Centrului multifuncțional educațional va fi amenajat și un Muzeul al Aviației, o sală de lectură și un atelier multifuncțional. Important de precizat este faptul că în respectiva clădire vor funcționa un atelier meșteșugăresc destinat promovării și învățării meșteșugurilor tradiționale precum și un atelier dotat cu echipamente moderne de imprimare 3D și tăiere computerizată.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.