Seara de jazz cu Lucian Nagy & Balkumba Tribe la Medias

Proiectul Lucian Nagy & Balkumba Tribe va concerta la Medias. Duminica, 28 iunie a.c., la Restaurantul Traube, de la orele 19:00, mediesenii sunt invitati la o super seara de jazz, avand ca invitati instrumentisti de marca ai genului, care au urcat pe scena alaturi de Santana, Oreste Vilatos, John Lee Hooker, Perez Prado All Star, Billy Preston sau Terry Bozzio. Biletul de intrare costa 20 de lei.

lucian-nagy-balkumba-tribe-la-medias

Tribul (sau Lucian Nagy & Balkumba Tribe) a luat nastere in februarie 2014, la initiativa lui Lucian Nagy. Primul concert sustinut in aceasta formula a avut loc la Berlin, in urma unei invitatii venite din partea Institutului Cultural Roman. Lucian Nagy si ceilalti membrii ai grupului au decis ca acesta era momentul oportun pentru a concepe un grup unic. Astfel, in urma acelui concert important din Berlin, s-au mai organizat cateva concerte si in Romania.

Ideea numelui de “Balkumba Tribe” a fost conceput de catre Lucian Nagy, in urma multor ani de studiu in asa numita sfera de “World Music”, fiind astfel fuzionate idei din cultura muzicala balcanica si cea indo-africana. Apar si influentele din sfera “jazz-ului” si a muzicii “afro-latin”, deoarece fiecare membru al grupului vine dintr-o zona unde a studiat cu maestri ai acestui vast gen.

Balkumba Tribe reprezinta “fuziunea” perfecta de cultura muzicala si de etnii diferite, creand astfel acel balans unic intre muzicieni. Fiecare membru al “Tribului” lasa ca amprenta culturii muzicale din care provine sa se manifeste intr-un mod natural. Prin ingredientele muzicale aduse de catre Johann Berby din sfera de muzica afro-indiana si influentele de ethno – jazz ale lui Sebastian Spanache & Lucian Nagy, se poate spune ca tot spectrul conceptual al Tribului primeste un aer proaspat si original. Bineinteles ca la toate acestea se adauga Csabi Pusztai si Gabriel Rosati care dau acel “ groove” unic, prin impletirea de ritmuri din sfera afro-indiana, middle-east & jazz. Prin aceasta fuziune de culturi etnice, pentru Trib, muzica reprezinta un Tot unitar.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.