Scriitori si personalitati din luna ianuarie

Biblioteca municipala St. L. Roth Medias – Sectia adulti, se va derula azi de la orele 13:00, actiunea cu titlul ,,Scriitori si personalitati din luna ianuarie”, care face parte din proiectul ,,Inapoi la literatura” initiat in colaborare cu Liceul Teoretic Axente Sever. La actiune vor participa elevii claselor de Filologie de la Liceul Teoretic Axente Sever Medias, indrumati de prof. dr. Diana Streza si prof. Alina Boian si elevi ai Scolii cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Medias indrumati de prof. Delia Cazila si prof. Roxana Pandea.

In cadrul actiunii se vor realiza expozitii si prezentari de carte, pe tema  amintita, ale scriitorilor medieseni George L. Nimigeanu si Ionel Popa, prezentari in Power Point cu continut biografic si bibliografic ale marelui poet Mihai Eminescu si ale scriitorului francez Jean-Baptiste Moliere, recitari, precum si un concurs de cultura generala din operele scriitorilor amintiti. “Ne dorim, ca prin aceste activitati desfasurate lunar la Biblioteca municipala St. L. Roth – Sectia adulti, sa contribuim la formarea gustului pentru lectura al elevilor si imbogatirea cunostintelor despre fenomenul literar,  promovarea valorilor culturale mediesene.  Prin prezentarea scriitorilor literaturii universale dorim sa sprijinim procesul de aderare si integrare a tinerilor in sistemul valorilor culturale europene”, precizeaza organizatorii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.