Scoala „Hermann Oberth” din Medias va primi un bust al savantului

In aceasta saptamana va avea loc festivitatea de predare a unui bust al savantului de origine medieseana prof. Hermann Oberth catre Scoala gimnaziala “Hermann Oberth” din Medias. Predarea va avea loc vineri de la orele 13:00 la Casa Schuller.

853-PERS-OBERTH- Hermann Oberth 1974

Este vorba de o copie in bronz a unui bust realizat de Waldemar Theil, arhitect si sculptor originar din Sighisoara. Bustul va fi predat scolii de catre Asociatia Locului Natal Medias din Germania, care doreste sa exprime prin acest gest consideratia deosebita a membrilor asociatiei, in majoritate sasi originari din Medias, stabiliti in strainatate, pentru contributia scolii la pastrarea amintirii existentei populatiei germane, cat si pentru succesele elevilor, care pastreaza si cultiva, de exemplu la cor si in grupa de dans, elemente ale patrimoniului cultural sasesc alaturi de cel romanesc.

D0981_PERS_xxxx_Oberth_Raketenmotor

Din partea Asociatiei Locului Natal Medias va participa presedintele Asociatiei, domnul Alfred Gökeler, cat si referentul pentru cultura Dr. Hansotto Drotloff. La festivitate va fi prezentat si un scurt program artistic pregatit de elevii scolii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.