Scoala de Vara “Restaurare vs Conservare” a Fundatiei Printul de Wales a inceput astazi la Medias

Scoala de Vara “Restaurare vs Conservare” a Fundatiei Printul de Wales a inceput astazi la Medias, judetul Sibiu. Scoala este sustinuta si de Primaria Medias. Douazeci de tineri arhitecti, ingineri si studenti romani la arhitectura participa la acest program.

Medias este unul din cele mai vechi orase din Transilvania; primul document care mentioneaza Medias este din 3 Iunie 1267, desi se crede ca orasul ar fi fost de fapt fondat in 1146. Medias face parte din asa numita zona sasesca – o colectie de aproximativ 250 de sate si cateva orase fortificate – intemeiate in perioada medievala.

Directorul Executiv al Fundatiei Printul de Wales, Aura Woodward, a declarat: „Patrimoniul arhitectural al Romaniei este unic si pastrarea lui poate aduce locuri de munca si dezvoltare economica. In fiecare an Fundatia Printul de Wales doreste sa contribue in mod tangil la pastrarea acestui patrimoniu prin programe practice despre materiale, unelte si tehnici de restaurare a monumentelor istorice.”

La Scoala de Vara a Fundatiei Printul de Wales participa si o parte din angajati ai Primarei arhitecti si mesteri locali. Primarul orasului Medias, Gheorghe Roman, a declarat: „Prin Scoala de Vara organizata in acest an doresc sa reusim sa intelegem mai bine valoarea și frumusețea arhitecturala a orasului, sa protejam și sa restauram corect monumentele, cladirile si turnurile din oras, sa promovam cat mai intens Mediasul. „

Scoala de Vara va include si studii arhitecturale ale unor asezari UNESCO din zona si se va incheia in 7 septembrie 2018.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.