Schimb de experienta romano – german

A devenit traditie ca, in fiecare an, elevi ai Liceului Teoretic ”St. L. Roth” Medias, clasa de matematica-informatica-sectia germana, sa efectueze schimburi de experienta cu elevi din Germania, localitatea Schwäbisch Hall, landul Baden-Württemberg. 

In perioada 28 septembrie – 5 octombrie  a.c., 15 elevi impreuna cu doi profesori din localitatea Schwäbisch Hall, Gimnaziul “bei St. Michael”, Germania, vor sosi la Medias, la Liceul ”St. L. Roth”, unde vor desfasura un schimb de experienta cu elevii clasei a X-a D, profil matematica-infomatica- sectia germana, condusi de prof. dirig. Lupitu Cristian impreuna cu prof. Chiriac Mihai.  
Elevi din Germania la Medias 2013 
Vizita se realizeaza ca urmare a vizitei elevilor clasei a X-a D, in luna mai, in localitatea germana, unde impreuna cu profesorii si elevii de la Gimnaziul “bei St. Michael” au realizat proiectul “Germani in Romania, romani in Germania”.
 
Aceste schimburi de experienta sunt benefice pentru ambele scoli si, de asemenea, pentru cele doua orase. Atat romanii, cat si nemtii implicati in schimbul de experienta invata lucruri noi despre cele doua scoli, orase, tari, lucruri pe care, la intoarcerea in orasul natal, le transmit si altora. Astfel, cele doua orase, comunitati sunt “legate” una de cealalta, sunt mai apropiate prin cunoasterea traditiilor, obiceiurilor, culturii si oamenilor.
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

21 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.