Sanius cu Zipfelbob la Arena Platos

Daca ajungi la Arena Platos si nu schiezi, atunci poti inchiria un Zipfelbob. Din acest sezon, la centrul de inchirieri al resortului pot fi inchiriate Zipfelbob-uri. Zipfelbob-ul este un inlocuitor de succes, modern modificat, al vechilor „colace” pe care le foloseam in copilarie. Bobul are o forma patrata, rotunjit la colturi, cu un maner de siguranta. Atat inchirierea saniilor cat si a zipfelbob-urilor costa 10 lei pentru doua ore de distractie.

Sezonul trecut a fost primul in care in resortul de ski si snowboard Arena Platos au avut parte de distractie si cei care nu schiaza ci prefera vechile si traditionalele sanii. In apropierea fun-park-ului a fost amenajata inca de anul trecut o partie speciala pentru sanii si alte „inventii”, refacuta si extinsa pentru acest sezon in care cei ce folosesc saniile vor avea parte de si mai multa distractie.

„Sunt multi sibieni care nu schiaza, nu se dau cu snowboardul dar ar vrea sa petreaca o zi amuzanta in aer liber, in zapada. Am conceput un nou sistem distractiv pentru ei pe partia de sanii”, spune Martin Freinademetz. Dupa modelul austriac, unde saniusul e la loc de cinste alaturi de celelalte sporturi de iarna, la Arena Platos au fost cumparate 40 de sanii, pentru adulti si pentru copii, ce pot fi inchiriate din centrul de inchirieri.

„In Austria saniusul e aproape o traditie. Inaintea unei ture se face un antrenament serios, se urca pe coasta unui munte, sus, toti se opresc pentru un ceai sau un vin cald dupa care toata lumea se urca pe sanii si coboara in viteza panta”, povesteste Sigrid Freinademetz, care, impreuna cu sotul ei doresc sa dezvolte aceasta traditie si pe partiile resortului Arena Platos. Ajunul Craciunului si primele doua zile de Craciun sunt dedicate de familiile austriece saniusului.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.