Salvati Zona Copsa Mica!

Exercitiu evacuare Copsa Mica

Primaria Copsa Mica a remis ieri un comunicat de presa referitor la “Sistem zonal de alimentare cu apa potabila si canalizare ape uzate menajere in orasul Copsa Mica si localitatile limitrofe”, proiect finantat de Guvernul Romaniei prin intermediul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice. (Conventie de finantare nr. 5540/SB/26.10.2006)

  

SALVATI ZONA COPSA MICA

 

Catre

Presedintele Romaniei, domnul Traian BASESCU

Primul Ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor PONTA

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, DOAMNEI Ministru Rovana PLUMB

Institutia Prefectului – Judetul Sibiu, domnului prefect Ioan Ovidiu SITTERLI

Consiliul Judetean Sibiu – domnului presedinte Ioan CINDREA

Domnul Senator Nicolae Neagu,

Domnul Senator Viorel Arcas,

Domnul Senator Sorin Iliesiu,

Domnul Senator Ion Ariton,

Domnul Deputat Mircea Cazan,

Domnul Deputat Axente Ioan,

Domnul Deputat Fraticiu Gheorghe,

Domnul Deputat Puscas Iacob,

Domnul Deputat Roman Gheorghe,

Domnul Deputat Tamiian Ioan,

Domnul Deputat Gant Ovidiu,

Domna Deputat Raluca Turcan,

 

Stimata doamna, stimati domni,

 Orasul Copsa Mica si localitatile limitrofe (5 localitati, 15.000 locuitori) ar fi trebuit ca in termen de cateva luni incepand din anul 2006, in urma deciziei(Ordonanta 40/2006 cu modificarile ultrioare si HG nr. 1267_2006 ) Guvernului Romaniei, sa intre in epoca moderna si sa beneficieze de apa potabila si canalizare in fiecare casa, prin implementarea unui proiect finantat de MMSC.

Realitatea politica romaneasca a transformat acest proiect intr-o „fata morgana” pentru cetatenii din zona Copsa Mica si intr-un exemplu de incompetenta a statului european Romania de a respecta angajamentele luate in vederea aderarii la UE, astfel ca vom ajunge sa depasim 8 ANI pana la finalizarea acestui proiect care in loc sa aduca bunastarea preconizata pentru locuitori, a generat, din cauza nedecontarii de catre MMSC a facturilor pentru lucrarile executate, o cascada de probleme: disconfort pentru oameni, plangeri penale impotriva functionarilor publici, nenumarate procese in justitie, aducerea executantilor in pragul falimentului, amanarea lucrarilor si toate acestea cu costuri extrem de mari atat pentru beneficiari cat si pentru executanti!

Va adresam prezenta petitie cu rugamintea de a ne conjuga eforturile astfel incat sa finalizam odata acest proiect, pentru a putea oferi locuitorilor din zona Copsa Mica statutul de cetateni europeni asa cum merita!

intelegand, pana la un moment dat, constrangerile bugetare, propunem si o varianta de alocare(stabilirea unui calendar ferm) a fondurilor necesare pentru:

– finalizarea statie de epurare a apelor uzate(reteaua de conducte fiind finalizata) astfel incat sa nu le mai deversam in raul Tarnava Mare;

– finalizarea sistemului de alimentare cu apa potabila(retea de distributie finalizata)!

 

CREDEM CU TARIE CA A SOSIT MOMENTUL CA ROMANIA SA-SI ACHITE DATORIA MORALA FATA DE CEI CARE SI-AU SACRIFICAT SANATATEA SI CHIAR VIATA PE CEA MAI POLUATA PLATFORMA INDUSTRIALA DIN TARA!

 

Cu speranta,

Daniel Tudor MIHALACHE

Primarul orasului Copsa Mica

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.