Salvador Dalí, Divina Commedia la Sibiu

In data de 15 iulie, Palatul Brukenthal isi va deschide portile pentru admiratorii suprarealismului. Dincolo de importanta prezentei operei lui Salvador Dalí la Sibiu, organizatorii expozitiei, Muzeul National Brukenthal si Euro Art Luxemburg, tin sa sublinieze factorul de noutate adus de lucrarile care urmeaza sa fie expuse si relevanta deosebita a acestora in cadrul operei artistului. Astfel, expozitia nu este doar un eveniment ci si o etapa in procesul de redescoperire a lui Salvador Dalí, proces initiat la sfârsitul secolului trecut si care continua sa se realizeze in prezent prin ochii fiecarui privitor.

dali

Expozitia Salvador Dalí, Divina Commedia va fi deschisa pentru prima oara in Romania la Sibiu, Muzeul National Brukenthal, la etajul I al Palatului Brukenthal si va prezenta 100 de piese de xilogravura policroma constituind ilustratiile la Divina Commedia de Date Alighieri, comandate pentru editia Joseph Fôret, Paris 1960, structurate potrivit celor trei tipare narative: Infernul, Purgatoriul si Paradisul.

Piesele sunt originale (prima imprimare) potrivit listei publicate de Löpsinger/Michler Bd.II, Prestel-München-New York in anul 1995. Expozitia va fi deschisa pâna in data de 15 septembrie.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.