Sa nu ne uitam eroii!

In memoria pilotilor eroi Nicolae Sebastian Marian si Lucian Cristian Husdup, cazuti in misiune in data de 4 martie 2003, Asociatia Culturala “Mediasul Nostru” si Primaria Medias organizeaza azi la ora 13:00 o manifestare de comemorare in sala de festivitati a primarie.

Pilotii

Elicopterul  tip IAR 316 B Alouette s-a prabusit in seara zilei de 4 martie 2003 , in jurul orelor 22, 50, in satul Moristi. La patru kilometri de comuna Cojocna, in imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca. La bord se aflau medicul Otilia Cordos si asistentul Ferenczi Csongor, angajati ai SMURD Tirgu Mures, pilotul Nicolae Marian si copilotul acestuia, Lucian Cristian Huzdup. Cei patru au murit pe loc, in urma impactului cu solul. Elicopterul, apartinind societatii Transgaz Medias, a fost inchiriat de SMURD special pentru efectuarea operatiunilor de salvare. Elicopterul a transportat un copil nou-nascut, de la Tirgu Mures la Cluj, insotit de un medic si un asistent. Pacientul a fost transportat la Budapesta cu un avion, insotit de cele doua cadre medicale. Intors la Cluj, echipajul a plecat cu elicopterul inapoi spre Tirgu Mures.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.