Rock pentru Monumente, ediția 2022

Asociația Patrimoniul bisericilor fortificate (Verein Kulturerbe Kirchenburgen) continuă să readucă la viaţă Biserica Evanghelică din Şmig. Sâmbătă, 6 august a.c., de la ora 18:00, asociaţia organizează a doua ediție a evenimentul “Rock pentru Monumente”, care are loc pe terenul de fotbal al localităţii.

Anul acesta la concertul de strângere de fonduri pentru reabilitarea Bisericii Evaghelice din Smig,  împreună cu medieşenii de la Dinamic urcă pe scenă  Virgil Suciu, Feri Teglaș, tinerii de la formația AMPER, precum și soliști și ansambluri folclorice locale.

„Activităţile asociaţiei au ca scop revitalizarea Bisericii Evanghelice din Șmig prin conservarea și restaurarea monumentului istoric și promovarea acesteia. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere cultural, social și economic a comunității locale. Precum și promovarea turismului şi a produselor tradiţionale din satul Şmig, implicarea comunităţii în dezvoltarea potenţialului turistic local. Revitalizarea Bisericii Bvanghelice din Șmig și promovarea acesteia ar trebui să contribuie la o prezență crescută a turiștilor în sat, stimulând crearea de servicii turistice locale. Ne dorim ca acest început să fie e unul care va deschide alte activităţi anuale de promovare sistematică a potenţialului din satul Şmig”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Alma.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.