Remember : Salariu – 110 euro

In aceasta luna se implinesc 6 ani de la difuzarea la TVR a documentarului “Salariu – 110 euro”. Filmul a fost realizat in Medias si intr-un oras din Franta de catre Nora Agapi, si  Stephane Lucon . Am avut placerea sa lucrez cu cei doi la primul documentar romanesc despre efectele globalizarii ce a pus fata in fata doua grupuri de muncitoare de la doua fabrici cu profil similar, apartinand aceluiasi patronat romano-francez. Totul a pornit in aprilie 2005, de la un scandal mediatic ce specula povestea mai multor femei concediate de o companie din Alsacia, care le-a propus ulterior sa fie angajate in Medias , pentru un salariu de 110 euro. Aceasta suma reprezenta o zecime din salariul minim din Franta.


Filmul a fost produs de Seppia, Dans Le Même Bateau,  HiFilm,  ARTE France, TVR si a fost difuzat atat la postul de televiziune national cat si in Franta de catre cei de la Arte. Pana acum “Salariu – 110 euro” a mai avut proiectii si la diferite festivaluri de film documentar. Stephan lucreaza acum la un alt proiect despre Valea Corlatului iar Nora isi continua studiile in Grecia unde si-a deschis si un studio iar de curand a lucrat la OFF THE BEATEN TRACK.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.