Remember: Restaurantul si Hotelul Traube (Strugure)

In aceasta luna se implinesc 91 de ani de cand a fost arendat pentru prima oara Restaurantul Traube, din Medias. In anul 1925, cand  Traube a fost oferita de catre administratia din Medias, spre arendare, hotelierul Daniel Kartmann si sotia sa, Luise Kartmann, s-au hotarat sa ia in administrare localul din centrul orasului.

Complexul Traube 1925

Primul contract de arenda a fost incheiat la 23 septembrie 1925, pentru o perioada de trei ani si pe urma a fost prelungit de cateva ori la rand.  De oaspeti se ocupau permanent hotelierul Daniel Kartmann, sotia sa, Luise Kartmann, o bucatareasa, sase ajutoare de bucatar, patru chelneri, trei portari, o receptionera, trei cameriste, o bucatareasa de cafenea, doi chelneri la cafenea, doua chelnerite la bodega, un administrator, un pivnicer si doua spalatorese.

Familia Kartmann
Familia Kartmann

La restaurant se servea zilnic un bogat sortiment de preparate culinare. Clientii puteau alege mancarurile din lista de bucate, editata zilnic in trei limbi: romana, germana si maghiara.

lista de bucate Traube 1938

Mai multe detalii despre istoria restaurantului si hotelului “Traube” gasiti aici.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

96 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.