Remember: Reconstructia Turnului Trompetilor in 1927

Daca marti am publicat scrisoarea paznicului Turnului Trompetilor din anul 1783, azi revin cu fotografii din timpul reconstructiei turnului din anul 1927. In imagini apare si inginerul Karl Römer (cu costumul alb, in varful turnului) si globurile facute in curtea atelierului de tinichigerie a lui Konrad Martin din Str. Forkesch.

“In 1927, pe cand Dr. Carl Martin Römer fusese prim preot al bisericii evanghelice, si fiul sau, Karl Michael Römer, inginer la primarie, au avut loc ample lucrari de consolidare a etajelor inferioare, care au fost inconjurate cu o centura de beton. La acea vreme, turnul a fost in pericol de a se darama. Lucrarile de consolidare au venit la timp, astfel ca turnul a rezistat marelui cutremur din 1940”, spune Hansotto Drotloff, prin amabilitatea caruia am obtinut fotografiile.   

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

22 de comentarii


  1. Felicitari Mircea!Ai surse „tari” de informare. Bravo!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.