Remember : Formatia ORIZONT

La inceputul anilor 2000, o alta formatie medieseana isi facea debutul discografic. Dupa succesul celor de la ”Sens Unic”, trupa Orizont care repeta la Clubul Automecanica, a primit intr-o zi vizita interpretului Aurel Tamas. Dupa ce i-a ascultat, Tamas le-a facut propunerea sa inregistreze impreuna un album.
Baietii ”sunau” bine, aveau experienta, deoarece incepusera sa cante impreuna la petreceri din anul 1998 si, pe langa repertoriul obisnuit de covers, au compus si piese proprii cu influente pop rock. Formatia era compusa din Liviu Catalan (voce), Milu Oltean (chitara solo), Aurelian Harnik (clape) si Geza Gritto (tobe). Impreuna cu ei mai cantau la petreceri si alti instrumentisti la repertoriul de muzica populara.
Formatia ORIZONT
Formatia ORIZONT si-a lansat albumul de debut in anul 2001. Inregistrarile au fost realizate in studioul ”Glas Transilvan” din Cluj Napoca, sub indrumarea lui Vasile Chiorean. Imprimarile au durat doar doua zile si la realizarea albumului a fost cooptat si Marius Catalan, fratele lui Liviu. Marius a facut partile de backing vocals si clape.
Materialul intitulat “As vrea sa te regasesc” contine sapte melodii, majoritatea compuse de Milu si Liviu, precum si o preluare din folclorul romanesc.
cover album ORIZONT
Albumul a fost editat pe caseta si aparitia lui a fost posibila datorita ajutorului acordat trupei de Aurel Tamas, Ariton Tarnu, Viorel Arcas, Vasile Mihaltan si Florin Craciun. Trupa si-a continuat activitatea pana la finele anul 2003. Cativa ani mai tarziu, Milu Oltean avea sa puna bazele formatiei Zoddiac, cu care va canta hard-rock si va lansa albumul „Caut un Semn”.
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.