Remember: 120 de ani de la infiintarea primului Club de Ciclism la Medias

In acest an s-au implinit 120 de ani de la infiintarea primului Club de Ciclism la Medias. In anul 1880, ciclismul a devenit foarte popular in Europa si bicicletele cu roata mare au speriat populatia din mai multe orase, motiv pentru care practicarea ciclismului a fost interzisa in mai multe orase de pe continent.

 Tanarul Johann Adolf Haltrich a fost fondatorul primului club de ciclism din Medias in anul 1894.

Adolf Haltrich  medalii

 

La inceputurile anului 1890, Johann a pornit intr-un periplu european prin Viena, Berlin si Stettin (actualmente in Polonia) in calatoria lui ca si calfa, unde s-a indragostit de ciclism. Dupa ce participa la mai multe concursuri in diferite orase si devine un adevarat campion, in anul 1893, medieseanul pleaca din Stettin spre orasul natal pe bicicleta cu roata mare si parcurge peste 2000 de kilometri. La Medias avea sa puna bazele clubului de ciclism si sa intervina pe langa autoritati sa se construiasca si un velodrom in orasul de pe Tarnava Mare.

Mai multe detalii despre aceasta aniversare si Adolf Haltrich am aflat in interviul realizat cu domnul Hansotto Drotloff, care studiaza acest subiect si pregateste o lucrare mai ampla pentru urmatorii ani. Pe parcursul interviului poti vedea cateva fotografii de arhiva puse la dispozitie de domnul Drotloff. 

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

8 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.