Remember: 100 de ani de la brevetarea primului stergător automat de parbriz   

Azi, 8 august a.c., se împlinesc 100 de ani de la brevetarea primului stergator automat de parbriz, de către medieșeanul Wilhelm Folbert. Sașii medieșenii Wiliam și Fred Folberth au fost instruiți de către vărul lor Adolf Haltrich în atelierul lor de lăcătușerie. Apoi au emigrat în Statele Unite ale Americii, unde au inventat și brevetat, în anul 1919, primul ștergător de parbriz automat, cu acțiune pneumatică.

Wilhelm Folberth are peste 100 de patente, majoritatea lor în domeniul accesoriilor auto, dar este mai cunoscut în Statele Unite ale Americii, datorită unei inovații destinate tirului sportiv cu arcul. Detalii ai aici.

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.