Regizorul Radu Gabrea omagiat la Berlin

Regizorul Radu Gabrea este omagiat la Berlin. Evenimentul, intitulat “Retrospectiva RADU GABREA”, este organizat, in perioada 8–12 iunie a.c., cu sprijinul Institutului Cultural Roman la Berlin si in colaborare cu prestigiosul cinematograf Filmkunst 66.
Radu Gabrea
Programul cuprinde cinci dintre filmele de referinta din cariera marelui cineast roman si debuteaza luni, 8 iunie, ora 20:00, cu cel mai recent film de lung metraj al acestuia, “O poveste de dragoste, Lindenfeld”. La seara de deschidere vor participa atat regizorul Radu Gabrea, cat si producatorul Victoria Cocias, vizionarea filmului fiind urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri.
Radu Gabrea si Victoria Cocias vor participa la intreaga serie de proiectii de la Filmkunst 66 si la discutii ulterioare cu publicul. In program sunt incluse filmele:
•        marti, 9 iunie: „Manusi Rosii” (2010) – ora 17.30
•        miercuri, 10 iunie: „Calatoria lui Gruber” (2008) – ora 18.00
•        joi, 11 iunie: „Rosenemil” (1992/1993) – ora 18.00
•        vineri, 12 iunie: „Un barbat ca Eva” (1984) – ora 18.00
Referindu-se la Radu Gabrea ca fiind unul dintre cei mai prolifici regizori romani contemporani, Dominique Nasta, doctor in Filozofie si Litere la Université Libre de Bruxelles, scria in “Contemporary Romanian Cinema”:
“Dupa o cariera de 40 de ani a lui Radu Gabrea, cuprinzand un numar impresionant de filme documentare si de fictiune, care nu au facut parte din ceea ce se numeste in mod general “film de autor”, Radu Gabrea optand in mod deliberat pentru filme orientate spre o mai larga audienta,  el a reusit  totusi sa-si castige un statut unic printre cineastii romani, acela de autentic regizor european, sfidand timpul printr-o constanta preocupare de a imbina in mod armonios in filmele sale fapte istorice relevante cu forme filmice de fictiune de mare interes artistic”. Citizen Gabrea [Kane]” ar fi cu siguranta cea mai potrivita porecla a regizorului.”
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.