Record de ture cu medieseni la Arena Platos Paltinis

Arena Platos Paltinis are un nou record de ture. Maratonul de 12 ore incheiat duminica dimineata la ora 9:30 a adus la start peste 50 de concurenti la cele doua clase, ski si snowboard. Patru dintre concurenti au fost din Medias, Corina, Simona si Laurentiu Tiglaru (ski echipe) si Cosmin Avram (snowboard).

Mediesenii s-au clasat pe locul sapte, o pozitionare onorabila dupa spusele lui Laurentiu. “A fost batalie cu campioni de campioni suntem oricum fericiti ca am terminat cursa iar la genul asta de competitii un loc sapte este foarte, foarte  bine.”

Avantajati de deplasarea mai rapida spre teleschi si telescaun, schiorii au stabilit recordul de ture posibile in 12 ore, nu mai putin de 160 de ture, reusite de trei concurenti.

Campionul clasei snowboard a facut 158 de coborari iar urmatorii doi clasati cate 154. Concursul nu a debutat sub cele mai bune auspicii din cauza conditiilor meteo. A plouat, a nins, s-a lasat un frig crancen spre dimineata, apoi a iesit soarele, apoi totul s-a acoperit in ceata, insa nimeni nu a cedat. Francis Sarosi, Leonard Mitrica si Daniel Muntean au ocupat cele trei pozitii ale podiumului de ski iar Silviu Popa, Robert Damian si Alex Macrea podiumul de snowboard.

La echipe, Sebastian Barbu si Darius Bors au reusit 159 de coborari urmati indeaproape de Florin Mirescu si Ciprian Fusle cu 158 si Petru Rasina si Dumitru Popa, cu 157 de coborari in 12 ore de concurs. La snowboard pe echipe Liviu Revnic si Stefan Popa au coborat partia de concurs de 151 de ori, Samuel Lazar si Andrei Teodorescu de 145 iar ocupantii locului III, Iulia Iridon si Anastasia Groza, de 137 de ori.

 „Nu a fost un concurs deloc simplu pentru concurenti. Au avut de infruntat vremea, oboseala, frigul, au fost nevoiti sa isi depaseasca limitele ca sa poata incheia cele 12 ore. Ne bucuram ca fiecare si-a gasit un ritm si un mod de abordare a partiei in control, nu am avut accidentari sau incidente grave, a fost un concurs extrem de reusit”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.