Programul Erasmus + continua la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”

Experienta de formare si perfectionare intr-un mediu profesional european, finantata de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, continua pentru elevii si profesorii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copsa Mica.

Daca in anul 2018, 14 elevi si 2 profesori ai scolii au beneficiat de doua saptamani de instruire practica in domeniul electronica-automatizari, intr-o firma de specialitate din Sevillia-Spania, pentru anul scolar 2019-2020 scoala a castigat o finantare de 66.208 euro pentru un proiect similar, de mobilitati de formare profesionala, cu tema „Stagii europene pentru reusita profesionala”.

 Astfel, in anul scolar 2019-2020, 20 de elevi ai scolii inscrisi la scoala profesionala, care se pregatesc pentru calificarea instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, impreuna cu 2 cadre didactice de specialitate si 2 profesori insotitori, vor desfasura 3 saptamani de activitati practice intr-o firma de constructii-instalatii din Granada-Spania. Prin derularea acestui nou proiect Erasmus+ se urmareste imbunatatirea formarii profesionale a elevilor Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copsa Mica, care sa faciliteze tranzitia de la scoala la viata activa si sa conduca la cresterea gradului de angajabilitate la absolvirea studiilor.

Stagiul european va motiva elevii, ii va constientiza si determina sa se aplece cu mai multa atentie asupra pregatirii lor profesionale, astfel incat in calitate de viitori profesionisti sa faca fata unui mediu competitiv. Proiectul se inscrie in randul initiativelor scolii, prin care se urmareste asigurarea calitatii serviciilor educationale oferite de institutia de invatamant, prin atingerea standardelor curriculare si de calitate pentru toate domeniile de pregatire in care scoala ofera calificare profesionala.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.