Prin Sibiul Meu 2013 : Malancrav

Conacul Apafi de la Malancrav

In acest an am participat din nou la proiectul Prin Sibiul Meu. Datorita concertului lui Roger Waters la Bucuresti am fost prezent doar la cateva locatii. M-am intalnit cu bloggerii din tara in minunatul sat  Malacrav unde am vizitat biserica din localitate si conacul Apafi. Biserica se afla in restaurare si are cea mai mare fresca din bisericile sasesti din sudul Transilvaniei. Pictura dateaza din a doua jumatate a secolului al XIV-lea. Imagini din Biserica si de la conac vezi mai jos.

Am fost cazati intr-o casa taraneasca restaurata de catre cei de la Mihai Eminescu Trust, care datorita proiectelor lor au revitalizat turismul in acesta zona. Majoritatea turistilor care poposesc in satul unde se produce sucul de mere preferat de Printul Charles sunt din Marea Britanie, Germania sau Statele Unite ale Americii. Cazarea a fost perfecta iar preparatele pregatite de gazda au fost la inaltime. Va recomand cel putin un week-end in aceasta zona.  

O galerie foto de la Malancrav poti vedea pe pagina de facebook Medias News Blog.

Prin Sibiul Meu este un proiect AIOS organizat cu sprijinul Primariei Sibiu
Parteneri: Future CapitalIbis HotelAmbientReky TravelAsociaţia Produs în SibiuCasa de Cultura a Studentilor SibiuCNM AstraEco Sport TeamJudith Bistro,Cafe Wien

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.