Premiu de 1200 de euro la Sibiu Streetball

„Sibiu Streetball”, ajuns, anul acesta, la cea de-a VII-a editie, va avea loc in weekend-ul 26-28 iunie a.c., in centrul Sibiului, pe o arena sportiva omologata de Federatia Internationala de Baschet. Este pentru a patra oara consecutiv cand Sibiul gazduieste un turneu de streetball la standardele impuse de Federatia Internationala de Baschet. „Sibiu Streetball” este catalogat drept unul de categorie “albastra”.

280 de jucatori de baschet, amatori si profesionisti, sunt asteptati sa se inscrie la competitia de baschet 3 la 3. Marele premiu, la categoria Open masculin, in valoare de 1200 de Euro, reprezinta castigarea unui „wild card”, care ii va permite participarea la una dintre etapele Challenger din Europa, evenimente ce permit accederea la etapele de Campionat Mondial.

Sibiu Streetball 2014©Silvana Armat

Este pentru al doilea an cand Sibiu Streetball primeste recunoasterea Federatiei Internationale de Baschet prin titulatura “FIBA SATELITE”. Marii castigatori vor participa, astfel, la cel mai important Challenger european, cel din Lugano – Elvetia, singurul care asigura doua locuri la una din cele sase etape de World Tour.

Pe langa competitia propriu-zisa de streetball, cei prezenti pot asista si participa la diferite concursuri spectaculoase: aruncari de trei puncte, aruncari libere, concursuri de slam dunk sau concursuri de indemanare.

Competitia va avea loc in Parcarea Teatrului din Sibiu, spatiu ce va fi transformat intr-o adevarata arena dedicata streetball-ului. Organizatorii vor monta doua suprafete sintetice modulare, certificate FIBA, si doua sisteme de baschet mobile, iar spectatorii vor avea la dispozitie 400 de locuri in tribune.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.