Premiera filmului “Libertate in pantofi de copil” in Romania

Filmul “Libertate in pantofi de copil” va avea premiera in aceasta saptamana in Romania. Casa de Cultura „Friedrich Schiller”, impreuna cu Asociatia Federalistilor Europeni din Romania va invita sa participati la lansarea care va avea loc joi, 11 iunie a.c., de la ora 18.30, la sediul Casei de Cultura „Friedrich Schiller” din Strada Batistei nr. 15, sector 2, Bucuresti.

Libertate-la-inceput-de-drum1

Filmul, realizat de catre producatorul de filme documentare Joachim Stall, impreuna cu autorul de provenienta medieseana Uwe Pelger, prezinta viata de zi cu zi de dincoace de Cortina de Fier, greutatile economiei deficitare, visele tinerilor de atunci, precum si sosirea acestora si primul contact al lor cu vestul Europei.

Filmul are intr-un stil accesibil si se adreseaza tinerilor adulti si elevilor, care, din motive de varsta, nu au cunoscut personal aceasta perioada a istoriei, si abordeaza perspectivele de viitor ale tinerilor de astazi atat in estul, cat si in vestul Europei.

Proiectia filmului va fi urmata de o dezbatere pe tema actualitatii filmului, care-i are ca invitati pe d-na Christiane Cosmatu, subsecretar de stat la Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului, Dr. Klaus Fabritius, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatica, si dl. Alex Robert Roi, secretar general al Asociatiei Federalistilor Europeni din Romania. Discutiile vor fi moderate de catre d-na Nina May, editor al publicatiei „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.