Paula Turcas si Zmeitrei pregatesc un nou album

Soprana Paula Turcas pregateste un nou album impreuna cu proiectul Zmeitrei. Producatorul american de world music Ian Brennen, de patru ori nominalizat la Premiile Grammy si castigator al acestuia in 2012 cu trupa de tuaregi din Alger, “Tinariwen”, vrea produca noul material Zmeitrei si sa il si lanseze.

“Ne-a contactat la inceputul anului si acum am ajuns la o chimie minunata intre noi. Ian este specialist in fieldrecording, adica inregistreaza in locul de origine al bandului, outdoors. Cu Tinariwen (bandul de tuaregi-legende africane) a inregistrat in Sahara. Noi o sa inregistram o parte a albumului in Transilvania si o parte in desertul din Baragan”, mi-a spus Paula.

 Paula Turcas

Zmeitrei are adunat mult material propriu pentru noul album si pregateste, din 1 iunie a.c., o campanie de strangere de fonduri. “Avem o groaza de material propriu, compus de Oli Bott si Mihai Iliescu, interpretare MOI….totul este pregatit, doar avem nevoie de ceva bani pentru organizare si toate detaliile vor fi pe Kikstarter, incepand cu 1 iunie”, a mai adaugat medieseanca.

 Zmei Trei

In acelasi timp, un ziar de mare tiraj din Berlin (Der Tagesspiegel) a scris despre Zmeitrei si vrea sa faca un documentar despre povestea acestui proiect.

Trupa a uploadat ieri primul video din sesiunea pe care a facut-o live in Cafe Garcia. “Muzica si versurile sunt ale lui Mihai Victor Iliescu. Cantecul se numeste “Vis” si este despre luptatorii miscarii de rezistenta din munti, ucisi unul dupa altul, in anii de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial si in timpul instaurarii comunismului. Muzica este si un colaj de motive muzicale romanesti: Psalmul “Binecuvantat esti, Doamne!” – ceea ce eu cant – din Liturghia ortodoxa, Ciuleandra, Rapsodia Romana a lui Enescu, sarba din sud etc., toate motive folosite de Mihai pentru a da contur acestui lamento. Este un cantec pe care Mihai l-a visat, pur si simplu”, mi-a spus Paula Turcas.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.