Ovidiu Dan se pregateste de o noua lansare de carte

Medieseanul Ovidiu Dan se pregateste de o noua lansare de carte. Viitorul volum se intituleaza „Ordinul Hora”.

„Curand, in librarii, cartea ORDINUL HORA. Pe baza acelorasi izvoare istorice cunoscute, am incercat o alta viziune cu privire la evenimentele de la 1784-1785, in Transilvania. Cu toate ca e vorba de o cercetare, scriitura e a reportajului de investigatie”, anunta Ovidiu, pe contul sau de facebook.

„Cartea Odinul Hora este o investigatie pe baza documentelor istorice existente. Povestea e simpla. O detectiva particulara din SUA, primeste angajarea de a cerceta daca nu cumva o loja francmasonica sibiana din secolul XVIII a luat fiinta pentru a forma o noua provincie, prin unirea tuturor celor de limba română, in Transilvania.

Ajunsa la Sibiu, e ajutata in cercetari de un roman. Acestuia i se mai adauga cativa binevoitori. Prin descifrarea unor documente si artefacte francmasonice (reale), se da raspuns primei intrebari a clientului. Urmeaza apoi o alta dorinta a acestuia, ca sa se afle daca sigiliul lojei, reprezentand un om asezat pe o cruce in forma de X, nu face referire la executia lui Horea si Closca. Se cerceteaza iarasi documente (reale) si se da raspunsul. Apoi clientul vrea sa stie daca apelativele Horea, Closca, Crisan, Salis, etc. fac parte din societati secrete sau discrete ale vremii.

Astfel, sunt prezentate acestuia, pe baza documentelor (reale), societatile discrete ale perioadei: francmasoni, rozacrucieni, anabaptisti, iluminati, haiduci, eteristi etc. Dar si cele secrete: Frati de cruce si Ordinul Hora. Evident ca apoi angajatorul cere sa se afle rolul acestor societati in cadrul evenimentelor de la 1784-1785 in Transilvania. Echipa satisface și aceasta cerere, iar cititorul cartii va avea, pe baza documentelor (reale), o alta viziune decat cea cunoscuta asupra evenimentelor revolutionare de atunci. Dupa cum se observa, e vorba de un thriller politic care creaza senzatie”, adauga autorul.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.