Orfeu şi francmasoneria albastră

Consacrat ca artist plastic şi publicist, Adrian Matei, este la al doilea volum de studii ce vizează francmasoneria : «Orfeu şi francmasoneria albastră ». Dacă în anterioara lucrare, « Trasee iniţiatice şi ezoterism la Mediaş » autorul a expus o interpretare originală, iniţiatică, asupra unui spaţiu arhitectural, acest nou volum pune în discuţie legendarul personaj Orfeu, coordonatele sale istorico-magice şi semiotice, precum şi rolul eroului în francmasoneria albastră.
« Chiar dacă filozofia modernă se exprimă acum exclusiv în propoziţii abstracte, Adrian Matei, în volumul “Orfeu şi francmasoneria albastră”, rămâne credincios vechii metode de comunicare a cunoaşterii. Folosind drept mod de instrucţie legenda şi simbolul, autorul ne oferă şi o reprezentare audibilă de atelier, care se vrea pusă în evidenţă, fără a impune limite de concepţii. »

Adrian Popescu

”Scopul declarat al acestui studiu este de a problematiza dispariţia lui Orfeu din fundamentul francmasonic, din „zona albastră”, acolo unde îi regăsim pe Hiram şi pe Osiris. Existenţa acestui al treilea personaj în panoplia primară a lumii iniţiatice este, în opinia noastră, o certitudine. Se ridică o serie de întrebări legate de reformarea gândirii în această arie primordială a francmasoneriei şi mai ales referitoare la o posibilă dispariţia lui Orfeu, atât cu privire la cauze cât şi la moment.”

Adrian Matei

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

3 comentarii


  1. Buna ziua!
    Va rog din suflet, daca este posibil sa-mi dati niste informatii de contact ale domnului Adrian Matei, autorul cartii «Orfeu şi francmasoneria albastră ». Imi doresc foarte mult sa achizitionez aceasta carte…
    In speranta ca imi veti raspunde, dorindu-va toate bune si cu aleasa consideratie,
    Florin Estefan


  2. Buna ziua. Cum as putea achizitiona ”Orfeu şi francmasoneria albastra”? Stiu ca a aparut de ceva vreme, insa poate se mai gaseste pe undeva vreun exemplar. Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.