Olimpiada „Mestesuguri artistice traditionale” la Sibiu

Muzeul ASTRA si Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu invita iubitorii de arta populara autentica la Casa Artelor, Piata Mica, nr. 21, in zilele de 2, 3 si 4 aprilie, cand se va desfasura cea de-a XVIII-a editie a fazei judetene a Olimpiadei Mestesuguri artistice traditionale, organizata de Complexul National Muzeal ASTRA in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu.

ONMAT-Faza judeteana 2012 Casa Artelor-Sibiu (2)

In competitie s-au inscris peste o suta de mici mestesugari din 26 de unitati scolare, la sectiunile: pictura icoane pe sticla si pe lemn, pictura naiva, incondeiat oua, tesut la razboi orizontal si la cel vertical, cusut, impletit, confectionat papusi in port popular, confectionat podoabe si masti, pirogravura, pictat linguri de lemn si mobilier, prelucrare metal si lut. Jurizarea va fi asigurata de o comisie constituita din specialisti ai Complexului National Muzeal ASTRA Sibiu si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, prezidata de prof. univ. dr. Ilie Moise.

Responsabilul actiunii, muzeograful Elena Gavan, a declarat: “Elevii imbracati in frumoasele costume populare specifice judetului nostru, pot fi admirati de catre publicul sibian, in timp ce picteaza pe sticla, tes la razboi sau modeleaza in lut, in zilele de marti si miercuri incepand cu ora 12 :30 si joi, incepand cu ora 12 :00. Lucrarile prezentate pentru concurs vor trebui sa lase loc exprimarii talentului si fortei de creatie proprii, insa manifestate in deplin respect pentru spiritul traditiei populare. Va asteptam sa ii sustinem impreuna pe cei ce ne vor reprezenta la faza nationala a Olimpiadei Mestesuguri artistice traditionale, care se va desfasura in zilele de 20-25 august. ”

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.