O noua aparitie editoriala Nicolae Suciu

Zilele trecute, a vazut lumina tiparului cea mai noua carte semnata de profesorul Nicolae Suciu, din Dumbraveni. Volumul se intituleaza “Sindromul de exaltare in Sud-Estul Noii Europe” si a fost lansat la Editura Limes, Cluj–Napoca.

coperta n.suciu

“Este un roman al secolului XXI, atat prin ingeniozitatea constructiei, prin frazare, cat si prin problemele abordate, unde primeaza cele ale invatamantului romanesc postdecembrist, vazut din interiorul lui, dar si regimul instaurat si noua mentalitate a omului nou, mereu „nou” de la un regim la altul, cu ideea „buricatului” cu orice pret, pentru bani, functii, notorietate.
Aceasta carte este un protest, unul inteligent si foarte bine scris, la adresa clasei politice, dar si a societatii civile, anesteziata de televiziuni, preocupate mai mult de manele si gainarii populiste, decat de educatia serioasa a odraslelor lor. Sunt putin peste 200 de pagini acaparatoare, pline de nerv, fantezie creatoare si recreatoare ale unor imagini, intamplari, stari, situatii. Intrebarile pe care le pune autorul sunt mai multe decat raspunsurile date/primite, iar raspunsurile nasc noi intrebari, intr-o lume pulverizata de incertitudini. Odata luata in mana, cartea nu mai poate fi lasata jos. Se citeste dintr-o suflare. Mai rar asemenea carti!”, scrie, in recenzia sa, Razvan Ducan

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

38 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.