O medieseanca preda pictura si desen la Colegiul de Arta din Göteborg

 Cu ocazia vernisajului expozitiei ”Salonul de Toamna”, de la Galeria CIRUS, am aflat de existenta unei mediesence ce a studiat timp de trei ani la una din scolile cele mai prestigioase din lume pentru arta clasica realista si acum preda pictura si desen la Colegiul de Arta din Göteborg.

Daniela Roughsedge

Este vorba de Daniela Roughsedge, nascuta Chisiu, si care acum locuieste in Suedia. Drumul ei spre pictura nu a fost o cale directa. Dupa studii la Liceul ”Axente Sever” din Medias, a studiat la Facultatea de Cibernetica, ASE Bucuresti dupa care si-a continuat studiile de doctorat in Göteborg, Suedia.

1-Halloween

”Arta m-a interesat intotdeauna si desenul mi-a fost intotdeauna aproape, de cand imi aduc aminte, insa niciodata nu am considerat ca ar putea sa fie o chemare adanca spre arta. Dupa multi ani petrecuti in cercetare si in mediul universitar, am regasit pasiunea pentru arta si m-am hotarat sa urmez acel glas interior. O serie de coincidente au facut aceasta cale posibila de indata ce m-am decis sa ascult acea chemare. Am studiat timp de trei ani la una din scolile cele mai prestigioase din lume pentru arta clasica realista, Academia de Arta din Florenta (2008 – 2011), dupa care m-am dedicat cu precadere picturii. In prezent, pictez si predau pictura si desen la Colegiul de Arta din Göteborg. Picturile mele se afla in colectii particulare in Suedia, Anglia, Austria si Romania”, mi-a scris Daniela.

Rusty Iron on white cloth

“Arta este pentru mine o forma profund umana de comunicare. Ne aduce aminte de ceea ce este important si are puterea de a transcende granitele. Arta, pentru mine, inseamna cautarea a ceea ce este frumos, surprinderea unui moment efemer, a unei trasaturi altfel usor de trecut cu vederea. Arta este un proces, o cautare continua de sens si introspectie. Folosind metodele picturii clasice in ulei, limbajul vizual se deschide in directii infinite si-mi permite expresia libera. Sper ca cele doua mici lucrari incluse in acest Salon de Toamna sa fie in rezonanta cu publicul vizitator”, este mesajul transmis cu ocazia vernisajului, de la Galeria CIRUS. Lucrarile mediesencei se pot vedea si pe site-ul artistei, pe care o asteptam cat de curand la Medias, cu o expozitie personala.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

69 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.