O medieșeancă aleargă pentru cauza celor de la Special Olympics

În acest sfârșit de săptămână Krista Lurtz aleargă pentru cauza celor de la Special Olympics.

“De curând, m-am înscris la București Marathon la cursa de alergare 5 km. Pentru că suntem în pandemie, am ales să alerg cursa ”virtual”. Asta înseamnă că pot să alerg cei 5 km oriunde, folosind o aplicație pentru monitorizarea activităților sportive instalată pe telefon. Faptul că am ales să alerg pentru cauza celor de la Special Olympics, nu trebuie să surprindă pe nimeni, atâta timp cât reprezint două asociații de pacienți: autoimuni și diabetici.

Sunt pacient autoimun, membru și voluntar al asociației A.P.A.A – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune. De asemenea, sunt voluntar și al asociație diabeticilor ”Da, și eu pot!” Cele două asociații, mi-au oferit titlul de ”ambasador” și împreună, activăm pentru ameliorarea vieţii pacienților cu afecțiuni autoimune și a pacienților cu diabet şi schimbarea perspectivelor într-un mod pozitiv. Promovăm ”sănătate prin mișcare”, mișcare însemnând orice formă de sport: de la alergare la plimbări prin natură sau gimnastică.  În luna septembrie, asociația ”Da, și eu pot!” a organizat o tură de munte având ca țintă Vârful Suru (2.283m) din munții Făgăraș, cu un grup de tineri diagnosticați cu diabet de tip 1 (insulino-dependent)”, mi-a spus Krista.

Mai multe detalii aflăm deseară de la ora 19:00 la Interviurile Mediaș News Blog.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.