Noutăți despre proiectul “Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric”

Azi, 29 august a.c., avem vești despre desfăsurarea proiectului „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric“.  Mai jos postez informațiile și fotografiile oferite de municipalitate.

“În ultima perioadă, au fost făcuți pași importanți pentru reușita implementării proiectului „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric“, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 43.165.614,78 lei.

 

În acest sens, primarul municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, a postat astăzi pe pagina oficială de Facebook:

„Dragi medieșeni,

Vă prezint ce prevede și modul în care va arăta Centrul Istoric al municipiului Mediaș după implementarea proiectului pe fonduri europene nerambursabile pe care l-a câștigat orașul nostru .

Mulțumesc întregii echipe care s-a implicat în tot ce a presupus acest proiect până în acest moment

Este important pentru noi toți să înțelegem că acest proiect, în integralitatea lui, înseamnă:

Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 4 și reabilitarea și modernizarea străzilor din centrul istoric al Municipiul Mediaș, mai exact, a străzilor St. L. Roth, P. Sandor, I. G. Duca, N. Iorga și P-ța Regele Ferdinand – ca și componente ale aceluiași contract de finanțare.

Obiectivele investiției sunt:

– modernizarea infrastructurii edilitare – rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea sistemului de iluminat public folosind un sistem performant energetic;

– modernizarea zonelor și traseelor pietonale cu punerea în valoare a perspectivelor valoroase asupra fondului construit

– reorganizarea spațiilor verzi existente şi crearea de noi spații verzi unde zonele permit și dotarea spațiului public cu mobilier urban specific funcțiunii de odihnă și recreere: pavarea străzilor, trotuarelor și a pieței cu îmbrăcăminte realizată din piatră naturală cu evidențierea vestigiilor arheologice prin casete vitrate;

– marcarea elementelor relevante care rememorează evoluția istorică a pieței (traseu pârâu, fântâni istorice etc.)

Valoarea proiectului este de 43.165.614,78 lei. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Notă :

– în paralel cu acest proiect voi promova un program de refacere a fațadelor clădirilor din Centrul Istoric care prezintă un grad avansat de degradare.“

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *