Nicolae Suciu lanseaza “Fascinantul corn de vanatoare”

Biblioteca Municipala „St.L. Roth” Medias este in aceasta saptamana gazda unei noi lansari de cartea. Profestorul Nicolae Suciu isi va lansa maine, la orele 17:00, noul roman “Fascinantul corn de vanatoare”. Cartea va fi prezentata de doamna Ligia Csiki, profesoara la SNG. Medias.

Nicolae Suciu

Nicolae Suciu este nascut la 16 decembrie, 1951, in  comuna Viisoara, judetul Mures.  A absolvit Liceul Teoretic Dumbraveni in 1970 si Facultatea de Limba si Literatura Romana – Universitatea Bucuresti in 1976. In prezent este profesor de limba si literatura romana (secundar limba latina) la Liceul Teoretic Dumbraveni. A publicat proza, poezie, teatru, eseu si critica literara in revistele: Echinox, Transilvania, Perspective, Lyceum, Acasa, Astra Blajeana etc. Intre alte colaborari, este prezent in ultimii ani cu articole in volume dedicate  simpozioanelor: Marin Sorescu si Oltenia Postbelica  (Craiova), Calitate si modernitate in invatamantul de azi si Traditie si inovatie in educatia secolului XX (Medias), TudorArghezi – artist al cuvantului (Timisoara).

In 2011 a debutat editorial cu un volum de proza scurta, intitulat Ziguratul  iubirii (Ed. Casa Cartii de Stiinta), iar in 2012 a publicat romanul Avatarii valetului de pica (Ed. Fundatiei Alfa), si o colectie de eseuri Obsesia arhetipului (Pseudojurnalul unor puncte  de vedere)  (Ed. Fundatiei Alfa), intrand in ceea ce un critic literar numea forma fidelitatii literare, parafrazandu-l pe Valentin Marica.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.