Mozaic Jazz Festival, editia 2017

Incepand de vineri, 10 noiembrie, si pana duminica, 12 noiembrie, iubitorii de jazz se reintalnesc la cea de-a treia editie a Mozaic Jazz Festival. Un line-up de exceptie, jam sessions seara de seara, o zona de bar si lounge, afterparties si brunch-uri traditionale promit sa ofere o experienta unica publicului ce va lua parte la eveniment.

Festivalul va urma linia ce l-a consacrat – o serie de sase concerte, cate doua pe seara, aducand in atentia publicului urmatorul program:

Vineri, 10 noiembrie 2017

Ora 19:00 Isfar Sarabski nascut in Azerbaijan, a fost primul din tara sa care a adus acasa prestigiosul premiu castigat in cadrul competitiei de pian a Festivalului de la Montreux la doar 19 ani. in cadrul concertelor sale, piesele clasice se impletesc cu tango-uri Piazzola, standarde jazz si muzica pop. Isfar concerteaza singur sau cu orchestra, insa cele mai noi compozitii ale sale sunt realizate in stilul electro – jazz, pentru a reflecta anumite stari de spirit si ganduri intime ale artistului.

Ora 20:30 Gilad Atzmon este nascut in Israel, insa mare parte a vietii si-a petrecut-o in Marea Britanie, acolo unde si-a perfectionat stilul de jazz de-a lungul deceniilor. Gilad canta la saxofon, clarinet si la diferite instrumente din lemn. Albumul sau, „Exile”, a fost numit albumul jazz al anului de catre BBC. A colaborat de-a lungul timpului cu artisti precum: Sinead O’Connor, Paul McCartney si Robbie Williams, iar ca artist solo a contribuit la albumul „The Endless River” lansat de Pink Floyd in 2014.

A fondat The Orient House Ensemble in 2000, alaturi de Chris Higginbottomon, Yaron Stavi si Frank Harrison. Trupa sustine frecvent concerte in intreaga lumea si a produs 7 albume, cel mai recent fiind „The Spirit of Trane” lansat anul acesta.

Sambata, 11 noiembrie 2017

Ora 19:00 Un proiect muzical inedit, Mn’JAM Experiment ofera un show multimedia, in care muzica se impleteste cu artele vizuale, oferind un mediu interactiv pentru public si o experienta unica. Folosindu-se de diferite efecte vocale si improvizatii, M nu este doar o cantareata, ci devine practic un instrument care face parte din intreaga trupa, iar JAM este un maestru al improvizatiilor vizuale, pentru a crea un tot unitar la nivel vizual si muzical.

Ora 21:00 Steve Coleman and Five Elements revine la Sibiu ca headliner al Mozaic Jazz Festival. Celebrul saxofonist va lansa in fata publicului roman noul sau album: Morphogenesis. Albumul este rezultatul fuziunii intre cele doua mari pasiuni ale artistului – boxul si jazzul, arta pugilistica fiind prima pasiune statornica din viata sa. Desi tema boxului in jazz nu e una noua, Miles Davis inchinand un album campionului la categoria grea Jack Johnson, abordarea e personala, tatal sau indrumandu-i pasii lui Steve spre sala de box. Legatura complexa intre miscarile pugilistului si linia melodica translateaza legatura filosofica pe care acesta a gasit-o intre sport si muzica chiar si pentru un profan al ambelor.

Duminica, 12 noiembrie 2017

Ora 19:00 Arcus Trio a fost infiintata in anul 2015 de Alexandru Arcus, impreuna cu Marcel Moldovan si Adi Stoenescu. Trupa introduce in mod armonios elemente folclorice din muzica traditionala romaneasca si balcanica in jazzul urban, insa se regasesc si influente de hip hop, R&B, post-prog si prog-rock, construindu-si astfel un stil propriu de interpretare. Albumul de debut, „Allotropy”, include 10 piese cu un sound inedit, care include o o paleta larga de stiluri.

Ora 20:45 Olli Hirvonen este un chitarist finlandez care si-a creat propriul stil de interpretare prin modul in care trece prin diferite stiluri muzicale, de la jazz, la rock si sound-uri experimentale. in 2016, a castigat competitia de chitara electrica de la festivalul Montreux Jazz, iar in 2011 a fost nominalizat ca artist al anului la festivalul Pori Jazz. Alaturi de Nathan Ellman-Bell, Marty Kenney, Luke Marantz , Walter Smith III si Adam O’Farrill a lansat anul acesta albumul „New Helsinki”.

Biletele pot fi achizitionate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival. Mozaic Jazz Festival este cofinantat de catre Consiliul Local si Primaria Municipiului Sibiu. Mai multe detalii pe www.mozaicfestival.com

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Un comentariu


  1. cate festivaluri de jazz are orasul Sibiu ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.