Misiunea pe care nu o întâlnești în fiecare zi

Zilele trecute un echipaj de prim-ajutor din Sibiu  avut parte de o misiune mai specială.

Iată detaliile în mesajul de mai jos.

“Acea misiune pe care nu o întâlnești în fiecare zi

Ieri, alarma a sunat pentru un echipaj de prim-ajutor din Sibiu. O femeie însărcinată acuza mici dureri, specifice sarcinii.

În tura de serviciu erau Bogdan, Radu și Dan, “frați de armă”, paramedici SMURD, dar și prieteni în timpul liber. S-au echipat urgent, au bătut palma și au plecat de urgență spre caz. “Hai, Doamne ajută să fie bine”.

Ajunși la casa femeii, definiția unei misiuni obișnuite s-a schimbat.

În loc să ducă la spital o gravidă, au asistat o tânără mămică la naștere. Travaliul începuse.

Cu un echilibru de fier, cei trei paramedici au analizat rapid situația și au pus în aplicare toate cunoștințele…doar teoretice, până la acel moment. Fiecare a intrat, însă în rol, cu mult curaj.

„Cât timp Radu i-a măsurat valorile mamei și ale copilului, Dan ne-a pregătit ce am avut nevoie și a vorbit în permanență cu mama, iar eu… am fost cel norocos! Am ținut primul copilul în brațe! Este o senzație extraordinară. Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta!”

Bucuria lor a fost că mama și Andreea-Ioana (așa o cheamă pe cea mică) sunt bine.

Felicitări, băieți! Suntem mândri de voi!”

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.