Mircea Tiberian, sarbatorit azi la Sibiu

Pianistul, compozitorul si profesorul de jazz Mircea Tiberian va concerta in aceasta seara la Sibiu. Artistul, care a copilarit si s-a format la Sibiu, facandu-si debutul in cadrul Festivalului International de Jazz din 1974, va aniversa 40 de ani de cariera muzicala in aceasta seara pe scena salii ‘Thalia’.

Concertul va fi prezentat de Florian Lungu, iar alaturi de pianist isi vor da concursul doi buni prieteni si vechi colaboratori ai acestuia, nume cu rezonanta ale jazz-ului american — bateristul John Betsch si bassistul Chris Dahlgren.

Mircea Tiberian

Pe scena vor urca si unii dintre cei mai promitatori studenti ai sai, confirmati, intre timp, ca profesionisti ai tinerei generatii: Ana Cristina Leonte (voce), Tavi Scurtu (tobe), Michael Acker (contrabas), Albert Tajti (pian) si Alexandru Munteanu (saxofon).

Munca artistului din ultimii 20 de ani este documentata in 19 albume, printre care: Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viata lumii, Trei lumini, Palindrome.

Mircea Tiberian este doctor in muzica si preda la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde coordoneaza Departamentul de Jazz, pe care l-a si infiintat in 1991. Din 2004 este profesor in cadrul Academiei ICon Arts Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.