Mediesenii sunt asteptati azi la miting

Mediesenii sunt asteptati azi la ora 16:00 in fara Primariei sa participe la Mitingul de Protest impotriva mutarii sediului Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz SA la Bucuresti. Mitingul este organizat de Primaria Medias, Sindicatul Liber Romgaz si Sindicatele Trangaz SA.

 miting

“Fac apel la societatea civila, la angajatii din industria gaziera, la organizatiile politice din Medias si din tot judetul pentru a spune un categoric NU acestei initiative. Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor SNGN Romgaz SA se afla ”infintarea unui sediu secundar” la Bucuresti. Este o decizie politica cinica, primul pas catre mutarea sediului Romgaz ( si de ce nu , apoi al Transgaz ) de la Medias la Bucuresti, prin care se incearca practic destructurarea indistriei gaziere din Romania. Acest lucru va avea efecte catastrofale asupra municipiului Medias, a judetului Sibiu si a intregii regiuni.

Am initiat acest miting in calitate de primar dar si in calitate de cetatean al acestui oras. Este datoria noastra, a tuturor, sa transmitem impreuna un mesaj clar catre cei care guverneaza astazi tara: Capitala industriei gaziere din Romania este la Medias, este in Ardeal. Aici s-a nascut si aici s-a dezvoltat acest sector al economiei nationale. Indiferent cine este la guvernare nu se poate juca, dupa bunul plac, cu viitorul a 45000 de locuitori ai unui oras plus sutele de mii de oameni din judet. Vom face tot ceea ce este nevoie, in limitele legii, pentru ca aceasta initiativa sa fie oprita!

Contributia Romgaz si Transgaz la bugetul orasului reprezinta peste 60% din bugetul alocat investitiilor si un sfert din bugetul anual neconsolidat. Mutarea de la Medias ar insemna ca o data la 4 ani municipiul Medias sa aiba bugetul zero.” – Teodor Neamtu, Primar Medias.

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Un comentariu


  1. Mai bine sa se mute, ca deabia nu se mai face ce s-a facut inainte, sau se mai imbogatesc anumite persoane, care se cunosc deja, si care detin monopolul in oras.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.