Mediesenii pot admira colectia „Sava Hentia”

Muzeul Municipal Medias prezinta in aceasta perioada unele dintre cele mai frumoase, interesante si valoroase lucrari de arta pe care institutia le-a itinerat in ultima perioada. Evenimentul este organizat in colaborare cu Muzeul Municipal „Ioan Raica” din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebes, jud. Alba si cuprinde lucrari din colectia  „Sava Hentia”. Vernisajul  expozitiei a avut loc vineri , la ora 16:00, iar expozitia va fi deschisa in perioada 11 decembrie 2010 – februarie 2011.


Pictorului si graficianului Sava Hentia, nascut in anul 1848 pe Valea Sebesului, este considerat de catre specialisti un reprezentant de seama al artei plastice romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea, contemporan cu: Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu si  Stefan Luchian.


Ca artist, Sava Hentia, elev al celebrului Theodor Aman, a facut parte din prima generatie de absolventi ai Scolilor de Arte Frumoase din Bucureşti si Iasi (1865 – 1870), din randul acestora detasandu-se evident prin talentul cu care a fost inzestrat.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.