Medieseanul Adrian Andone a ajuns pe Margherita Peak (5.109 m)

Adrian Andone a escaladat cel mai inalt varf din Uganda. Zilele trecute alpinistul Adrian Andone s-a intors dintr-o noua expeditie montana in Africa. Dupa ce in anii trecuti medieseanul a urcat pe Kilimanjaro, Mont Kenya si Toubkal, la inceputul anului  2015, a reusit performanta sa urce si pe Margherita Peak, cel mai inalt varf din Uganda.

 Adrian Andone margherita peak

Margherita Peak este situat in Muntii Ruwenzori, din al carui ghetar izvoreste Nilul. Inainte de a ajunge la 5.109 metri altitudine, Andone impreuna cu alti cinci colegi de expeditie s-a aclimatizat in refugiile Nyabitaba (2609m), Jhon Mate(3400m), Bujuku (3900m) si  Elena Hut (4500m), avand parte de o ascensiune foarte spectaculoasa, prin zone de vegetatie de o diversitate iesita din comun.

 expeditie Uganda 2

Prin intermediul acestei expeditii s-a realizat masurarea nivelului de topire a ghetarului Stanley (parte importanta a vechiului traseu de escaladare a Muntilor Ruwenzori), verificarea practicabilitatii traseului de escaladare a muntelui, identificarea de noi trasee mai putin tehnice de escaladare a Muntilor Ruwenzori din Uganda si atingerea varfului Margherita.

 expeditie Uganda

“Este cel mai frumos munte din lume” mi-a spus ieri Adrian, care are pana acum zeci de expeditii la activ si prin intermediul celei din Uganda si-a indeplinit visul de a urca pe cele patru varfuri cu ghetari din Africa.  

In anul 2002, Andone a fost primul mediesean care a ajuns pe varful Aconcagua si de-a lungul timpului a participat la mai multe expeditii in Alaska, Amazon, Caucaz si Maroc, iar anul trecut in luna august impreuna cu fiul sau Octavian si sibianul Fane Tulpan a reusit escaladarea varfului Kazbek din Muntii Caucaz. Varful Kazbek are o altitudine de 5047 m si este al treilea varf ca inaltime din Georgia si al 8-lea din masivul Caucaz.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

63 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.