Mediasul subiect de sesiune stiintifica in Germania

In perioada 16-19 Noiembrie 2014 a avut loc in Germania o sesiune stiintifica cu tema „Medias – Aspecte din istoria si viata culturala a unui oras german din sud – estul Europei”. Evenimentul a fost organizat de Asociatia locului natal Medias din Germania, in colaborare cu o institutie bine cunoscuta de educatie din Germania, „Der Heiligenhof”, in localitatea Bad Kissingen.

Sesiunea „Medias – Aspecte din istoria si viata culturala a unui oras german din sud – estul Europei” a avut  60 de participanti, printre care s-a numarat si o delegatie de 8 persoane din Medias, in frunte cu parintele comunitatii evanghelice, domnul Gerhard Servatius-Depner si profesorul de istorie si consilier Helmuth Julius Knall.

Simpozion Medias Germania
Foto credit: Hansotto Drotloff

Doamna Edith Toth, organista la Biserica Sf. Maragareta a condus un grup de 12 cantareti, 5 din Medias si 7 veniti din diferite meleaguri ale Germaniei, interpretand un manunchi de cantece, alaturi de referatele stiintifice. Cu aceasta ocazie a fost prezentata si  inregistrarea video a cantecului compus de  Hermann Kirchner „Sub crengi de soc”, in interpretarea elevilor din clasa IV-a a Scolii Hermann Oberth din Medias.

Asociatia locului natal Medias din Germania are in componenta peste 900 de sasii medieseni care azi locuiesc in Germania, Austria, SUA si alte tari.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.