Mediasul revine pe harta automobilistica

Incepand din acest an Mediasul are inclus o etapa in cadrul Campionatulului national de viteza in coasta. In fiecare an iubitorii automobilismului pot participa la Cupa Mediasului, concurs care se desfasoara pe  Hula Baznei.  Conform regulamentului Federației Romane de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapa de Campionat Național de Viteza in Coasta, daca are minim 3 km lungime iar asfaltul este de buna calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

Viteza in coasta reprezinta una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodata și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate in Romania. Intr-o cursa de viteza in coasta fiecare concurent urmarește sa obțina cel mai scurt timp (de unde termenul de viteza) pe un traseu de asfalt cu diferența de nivel parcurs in urcare (de aici și denumirea de „coasta”). Startul se da individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteza in coasta necesita doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regasindu-se și monoposturi.

Etapa de la Medias este programata pentru luna viitoare. O sa revin cu detalii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.