Mediasul bateristului Corneliu Stroe (video)

In primul volum “Mediesenii rock and roll” am scris despre bateristul Corneliu Stroe, care si-a petrecut copilaria la Medias. Chiar daca este cunoscut ca unul dintre cei mai titrati bateristi de jazz din Romania, Corneliu este un impatimit al rockului.

Corneliu-Stroe

La Medias, Corneliu a locuit, prima data, intr-o incapere de la subsolul Scolii Generale nr. 2, dupa care familia a primit o alta locuinta in centrul orasului. Chiar daca si-a pus bazele primei formatii, “Orfeus”, la Liceul ”St.L.Roth”, prima sa aparitie pe scena a avut loc la Clubul ”I.L. Caragiale”, impreuna cu formatia de la Casa Pionierilor.

Mircea-Hodarnau-&-Corneliu-Stroe

Zilele trecute, am avut placerea sa ne intalnim la Mamaia si am stat de vorba cateva ore despre copilarie, Medias, cariera sa muzicala si showbiz-ul actual. Cu aceasta ocazie, cu care am realizat si un interviu de peste 50 de minute, pe care il poti vedea mai jos.

Printre altele, Corneliu mi-a spus ca a avut placerea sa il vada cantand la Medias, pe Sergiu Malagamba. Inainte de a se consacra compozitiei si baghetei dirijorale, Malagamba a fost considerat cel mai bun baterist din Romania, faima lui depasind hotarele tarii. Exista pareri conform carora bateristul ar fi fost unul dintre pionierii jazz-ului romanesc.

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

22 de comentarii


  1. Misto t-shirt. Unde se pot gasi? Ce reprezinta?


  2. … si ce reprezinta?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.