Mediaș: Campanie de informare privind deținerea și creșterea câinilor

 Începând cu data de 14 martie 2023, Primăria Municipiului Mediaș a demarat campania de informare privind deținerea și creșterea câinilor în municipiul nostru. Prin intermediul acestei acțiuni, se urmărește informarea proprietarilor de câini asupra obligațiilor pe care le au în ceea ce privește patrupedele pe care le dețin, potrivit reglementărilor legale în vigoare.

Obligațiile generale sunt declararea câinilor în termen de 7 zile de la dobândire la Primăria Mediaș, obținerea acordului asociației în cazul apartamentelor situate în blocuri de locuințe sau clădiri cu mai multe apartamente, înregistrarea la un cabinet veterinar autorizat, precum și asigurarea protecției și a siguranței permanente a persoanelor din jur, în raport cu animalul de companie.

Un aspect extrem de important este faptul că proprietarii de câini de rasă comună sau metis au obligația sterilizării acestora. În cadrul activităților acestei campanii, vor fi distribuite materiale informative constând în afișe și flyere, în zonele de case și de blocuri din întregul municipiu și din satul aparținător Ighișu Nou. Pentru reclamații și informații suplimentare, cetățenii sunt rugați să apeleze Poliția Locală Mediaș, la numărul de telefon 0269/841394.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.