Masini de pompieri donate din Marea Britanie

Sambata, ora 12:00 in Piata Cetatii din Sighisoara va avea loc o ceremonie in cadrul careia trei masini de pompieri si o unitate mobila de interventie vor fi donate Inspectoratelor Pentru Situatii de Urgenta din judetele Mures si Brasov de catre Serviciul de Interventie si Salvare din Shropshire, Marea Britanie. Donatia a fost in intregime finantata prin activitati de strangere de fonduri in Marea Britanie, organizate si derulate de catre pompierii din Shropshire. Autovehiculele si echipamentele au fost pregatite cu meticulozitate pentru interventii sigure, rapide si eficiente in judetele Mures si Brasov chiar de catre pompieri britanici in timpul lor liber.

In cadrul acestei ceremonii, la care va participa si Ambasadorul Marii Britanii in Romania, E.S. domnul Martin Harris, autovehiculele vor fi predate simbolic Fundatiei Mihai Eminescu Trust. Masinile si echipamentele de interventie vor fi incredintate mai departe Inspectoratelor Pentru Situatii de Urgenta din judetele Mures si Brasov spre a fi folosite pentru siguranta locuitorilor si a obiectivelor istorice din cele peste 28 de comunitati in care activeaza Fundatia Mihai Eminescu Trust si nu numai.

Ceremonia de predarea a echipamentelor va fi urmata de o parada a pompierilor si o demonstratie cu echipamentele din dotare. In timpul cursului de instruire din aceasta saptamana pompierii britanici vor lucra impreuna cu colegii lor din Romania pentru ca acestia sa se poata familiariza cu echipamentul. Miercuri la Sighisoara si Targu Mures si Joi la Viscri si Brasov.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.