Maratonista medieseanca, la peste 60 de ani

Zilele trecute scriam de dubla performanta a lui Marius Rus la maratonul de la Cluj, iar azi va aduc in atentie o alta medieseanca ce a alergat, cu aceeasi ocazie, la primul ei maraton. Maria Boariu este o pensionara de peste 60 de ani, care a alergat pana acum la diferite competitii din tara si strainatate. Saptamanal, Maria alearga intre cinci si zece kilometri, in zona Mediasului.

”Sunt pensionara din 2010. Economista de profesie. Am 62 de ani. Anul trecut am participat la primul meu semimaraton  la Cluj. L-am terminat destul de bine, in 02:12, si am fost a doua la categoria mea de varsta. Drept premiu, am primit de la fiica mea o inscriere la maratonul din Londra. Acolo se face tragere la sorti si norocul nu mi-a suras. Chiar in ziua in care am primit raspunsul din Londra, incepeau inscrierile la Cluj. Mi-am zis ca acasa e mai bine si m-am inscris.

Mimi Boariu Londra

Alerg de cinci ori pe saptamana, intre 5 si 10 kilometri, pe dig, prin cartier (Gura Campului), pe baraj,  pe unde si cat am chef. Antrenamentul pentru maraton l-am inceput la Medias, apoi in Spania si Londra. Fiica mi-a facut cadou de ziua mea o inscriere la semimaraton Palace la Hampton Court Palace in Londra, care a avut loc pe 20 martie – timp :01:59:31. Cu o saptamana inainte, am alergat la semimaratonul Cervantina, in Alcala de Henares, Spania – timp:02:02:28. Apoi a urmat maratonul de la Cluj. Aveam un singur tel: sa ajung la linia de finish. Si am ajuns! Am fost foarte multumita de timp :04:14:57,2. Mi-a placut atmosfera de acolo. M-am bucurat ca am alergat acasa. Prima tura din cele patru am alergat-o in compania unui mediesean, student la Cluj,  Gabi T., care participa la o stafeta. Nu spun ca a fost usor, dar nici foarte greu nu este sa alergi un maraton. Trebuie sa iti placa sa alergi si sa te antrenezi”, mi-a scris Maria.

Mimi Boariu

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

105 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.