Lucrari finalizate la Agnita si Dumbraveni

Operatorul „Apa Tarnavei Mari” a anuntat azi incheierea lucrarilor in vederea reabilitarii si extinderii retelelor de apa si apa uzata din orasele Agnita si Dumbraveni in cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in regiunile Medias, Agnita, Dumbraveni, jud. Sibiu”.  Acest Proiect, aprobat in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu (axa prioritara 1 – Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

Contractul a fost atribuit prin licitatie publica deschisa, consultantul de supervizare al lucrarilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care a executat lucrarile este S.C. Hidroconstructia S.A., lider al Asocierii Hidroconstructia-Dafora-Flowtex Technology.

AGNITA 2012

Prin intermediul acestui contract, orașul Agnita a beneficiat de reabilitarea a 8433 m retea de apa potabila și a 5614,03 m retea de canalizare menajera și de extinderea a 5782,05 m retea de canalizare menajera. De asemenea, in Agnita a fost construita o statie de pompare a apei uzate și a fost complet reabilitat rezervorul de inmagazinare al apei care deservește orașul, având o capacitate de 2500 mc.

Orasul Dumbraveni a  beneficiat de reabilitarea a 2059 m retea de apa potabila și de extinderea a 12569,41 m retea de canalizare menajera. In Dumbraveni, au fost construite doua statii de pompare a apei uzate și a fost complet reabilitat rezervorul de inmagazinare al apei care deservește orasul, avand o capacitate de 1500 mc. De asemenea, pentru a permite accesul populatiei la reteaua modernizata de apa și canalizare, s-au reabilitat si s-au construit bransamente de apa si racorduri de canalizare menajera in ambele localitati.

Avantajele implementarii acestui contract constau in asigurarea distributiei de apa potabila la standardele Uniunii Europene pentru locuitorii din Agnita si Dumbraveni si cresterea ratei de acoperire cu servicii de apa si apa uzata.      

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.