Lansare Sibcoin la Medias

Duminica, 2 iunie a.c., in cadrul manifestarii “Sarbatoarea Mediasului” are loc  lansarea monedei virtuale Sibcoin la Medias. Evenimentul este programat de la ora 18:30, in  Sala “Daniel Thellmann” din cadrul Primariei.

Consortiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Mediaș, Camera de Comert, Industrie și Agricultura Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociatia Judeteana de Turism Sibiu a ales numele pentru moneda locala a Sibiului: Sibcoin.

Moneda locala circula intr-o zona geografica limitata și poate fi folosita doar in cadrul unei retele locale/regionale de organizatii. NU inlocuiește moneda nationala, nu se afla in competitie cu aceasta și nu este tranzactionata in sistemul bancar, fiind o moneda complementara.

Moneda locala are drept scop incurajarea schimburilor locale și constructia de retele locale/regionale de productie si comert. Moneda locala  nu pune in nici un fel in discutie folosirea monedei nationale oficiale, emisa de Banca Nationala și garantata de Stat sau Uniunea Europeana, in cazul Euro.

Exista aproximativ 300 de monede locale in lume, fiind listate in Complementary Currency Resource Center (o baza de date mondiala pentru monedele locale sau regionale).

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.