Lansare de carte la Casa Millenium

Mâine, 11 mai 2023, de la ora 18.00 la Casa Millenium din Mediaş este programată o lansare de carte. Este vorba de volumul „Medgyes Krónikája és Adattára” (Cronica şi baza de date a oraşului Mediaş), semnat de profesorul M. Attila Szabó.

 

Attila Csíki, Béla Balázs, Csaba Orosz și Sándor Gazdag vor prezenta cartea, care cuprinde date cronologice din istoria Mediaşului.

Pe parcursul vieţii profesorul de istorie Attila M. Szabó nu s-a limitat doar la activitatea şcolară, acordând o atenţie deosebită şi cercetării ştiinţifice. Începând din anul 1970 a fost preocupat de istoria locală, respectiv de istoria scaunului Mediaş -Şeica, de bisericile fortificate, de numele localităţilor în context istoric şi de evoluţia administraţiei în Transilvania în diverse epoci istorice,  a publicat diverse studii şi articole în periodice din ţară şi străinătate.

Attila M. Szabó s-a născut  la Şimleul Silvaniei în 15 noiembrie 1938 şi a decedat la data de 21 decembrie 2022.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.